Prezentare Eforie Nord

Prezentare vila Ilinca

Statiunea Eforie Nord este o statiune balneoclimaterica permanenta, situata la aproximativ 12 km de Constanta si reprezinta a doua statiune ca marime de pe Litoralul Romanesc. Este o statiune de vacanta foarte populara, fiind cea mai dezvoltata statiune de pe litoral dedicata cazarii la particulari, cu un numar mare de oferte de cazare la vile si pensiuni.

Aceasta este pozitionata intre mare si lacul Techirghiol, fiind o statiune ce imbina turismul recreativ cu cel balnear, fiind renumita pentru tratamentele ...

… cu factorii naturali existenti aici: apa sarata si namolul sapropelic din lacul Techirghiol, apa de mare, precum si bioclimatul marin bogat in aerosoli. Eforie Nord are un farmec aparte, in primul rand datorita aerului de prospetime pe care il degaja marele parc natural in mijlocul caruia este situata.

Localitatea a fost infintata in 1894, cand Eforia Spitalelor Civile din Bucuresti a construit aici un sanatoriu balneoclimateric. Statiunea Eforie Nord a apartinut de Techirghiol pana in 1933. In Eforie Sud, hotelul Movila (statiunea se va numi un timp Baile Movila) va fi inaugurat in 1899, an in care incepe si constructia unui stabiliment de bai calde; din 1928 este declarata statiune Balneara, numita Carmen Sylva, devenita oras in anii dintre cele doua razboaie mondiale. In 1966 cele doua orase (Eforie Nord si Sud) se vor unifica din punct de vedere administrativ.

Cu o larga deschidere spre mare, statiunea Eforie Nord are o plaja de 4 km, acoperita cu nisip fin, intrare lina in apa si ferita de valuri de 6 diguri ce inainteaza spre larg. Plaja statiunii atinge cam 3-4 km lungime si latimi de 20-100 m iar faleza este spectaculoasa atingand pe alocuri inaltimea de 30 m si comunica cu plaja prin scari monumentale de piatra.

Statiunea Eforie Nord beneficiaza de o clima mediteraneeana, caracterizata prin veri fierbinti cu temperaturi medii cuprinse intre 23-31 de grade Celsius si de o rata a precipitatiilor scazuta (aproximativ 400 ml anual). Soarele straluceste 10-12 ore pe zi, conditiile pentru plaja fiind optime.

Hotelurile, vilele, casele de odihna pot primi pana la 20.000 de turisti. In partea de sud-vest se afla lacul Techirghiol cunoscut pentru propietatile curative ale namolului.

O infrastructura diversificata, bazele de agrement (terenuri de sport, piscine cu accesorii pentru activitati nautice, terenuri de minigolf, sali de biliard, Teatrul de Vara) si farmecul ambientului local sunt garantia petrecerii unui concediu relaxant si distractiv pe litoralul Marii Negre.

Tratament

Statiunea este recomandata pentru tratamentul afectiunilor reumatice, dermatologice si ale sistemului osos. Factorii de cura naturala sunt clima marina excitanta, apa marii care este clorata, sulfatata, sodica, magnesiana, hipotonica (mineralizare medie de 15,5 gr).

Vecinatatea marii si a Lacului Techirghiol o plaseaza printre primele statiuni balneare cu regim permanent de la noi din tara. Eforie Nord detine in prezent cele mai moderne centre de fizioterapie din tara – Sanatoriul Efosan si baza de tratament a Hotelului Europa – Ana Aslan Helth SPA ...

Tratament Eforie Nord

Dotarile bazelor de tratament sunt la cel mai inalt nivel, de la instalatii pentru bai calde (apa sarata concentrata provenine din lacul Techirghiol), aparatura pentru impachetari calde cu namol, pentru tratamente ginecologice, aerosoli, kinetoterapie, sauna pana la sali de gimnastica medicala, toate ajuta la tratarea mai multor tipuri de afectiuni: locomotorii, reumatice, dermatologice, respiratorii, ginecologice, s.a.m.d.

Baza de tratament Efosan

Functioneaza tot timpul anului (spatiile de cazare sunt incalzite in perioada sezonului rece) si in cadrul ei se trateaza in special reumatismele sau sechelele locomotorii capatate in urma unor accidente. Pe langa acestea, se pot trata cu succes: tulburari de circulatie arteriala sau venoasa periferica, afectiuni reumatismale inflamatorii si degenerative, afectiuni dermatologice, psoriazis, nevroze, neurastenie, eczeme cronice, obezitate, afectiuni respiratorii, bronhopneumopatii, anexite cronice, sterilitate secundara, s.a.m.d. Baza de tratament foloseste in tratamente pe langa factorii naturali oferiti de Marea Neagra si Lacul Techirghiol (apa, namol sapropelic) si alte proceduri: kinetoterapia recuperatorie, electroterapia de joasa, medie sau inalta frecventa, baile galvanice, actinoterapia, fototerapia, ultrasonoterapia, magnetoterapia, masoterapia uscata sau sub jet de apa, dusul subacval, dusul scotian, masajul cu namol, sauna, inhaloterapia, baile cu plante medicinale si cu uleiuri eterice, baile si impachetarile cu namol si parafina, termoterapia.

Ana Aslan Helth SPA

Este baza de tratament care apartine Hotelului Europa si este deschisa tot timpul anului. Ana Aslan Helth SPA ofera posibilitatea urmarii unor tratamente specializate intr-un mediu elegant si luxos. Aparatura de ultima generatie si personalul bine pregatit a facut din Ana Aslan Helth SPA un loc frecventat si de turistii straini. Programele SPA combina factorii naturali de mediu specifici statiunii Eforie Nord (aerul cu ionizare intensa, apa sarata si namolul sapropelic din lacul Techirghiol, plante cu efecte curative), cu o multitudine de proceduri clasice. Dintre dotarile SPA-ului amintim: sali de hidroterapie, cabinete de masaj (masaj uscat, umed, terapeutic, presopunctura, anticelulitic si de relaxare), de ingrijire estetica faciala si corporala, electro si magnetoterapie, sala de kinetoterapie individuala si fitness, piscina interioara cu apa sarata din Lacul Techirghiol, jacuzzi interior, sauna. Procedurile folosite sunt multiple si se adapteaza pe nevoile individuale ale fiecaruia. Dintre ele, amintim: bai cu namol, hidroterapia, kinetoterapia, masaj uscat, electroterapia, masaj cu namol, masaj anticelulitic, sauna uscata si umeda Hamam, dus-masaj Vichy, injectii cu Gerovital / Aslavital, masaj cu pietre vulcanice, baie salina cu alge, baie cu struguri.

Lacul Techirghiol

Lacul Techirghiol

In partea de sud-vest se afla lacul Techirghiol cunoscut pentru propietatile curative ale namolului astfel ca turismul recreativ se imbina cu cel balnear. Lacul Techirghiol este situat pe tarmul Marii Negre, intre localitatile Techirghiol, Eforie Nord si Eforie Sud.

Este lacul cel mai bogat cu namol terapeutic din Romania, alcatuit din elemente organice in combinatie cu substante minerale reprezentand cel mai important element in tratarea diverselor afectiuni acesta fiind si motivul pentru care lacul Techirghio este atat de solicitat ca petrecere a concediilor ...

Lacul Techirghiol are cea mai mare suprafata dintre lacurile saline din Romania avand o suprafata de 11,7 km2. Fost golf, acesta formeaza in prezent o rezervatie faunistica unde se intalnesc peste 124 de specii de pasari, o parte dintre acestea fiind raritati.

Statiunea Techirghiol detine baze de tratament ultramoderne ce dispun de numeroase instalatii folosite pentru baile calde cu apa sarata concentrata provenita din lac, instalatii pentru bai calde cu namol si impachetari calde cu namol, instalatii pentru aerosoli si hidroterapie.

Lacul este in prezent si una din cele mai insemnate baze de agrement de pe litoralul romanesc acesta fiind dotat cu numeroase salupe si barci.

Debarcader (Ana Yacht Club)

Este primul port privat de agrement din Romania construit la standarde occidentale. Portul se afla la cateva minute de centrul orasului, pe plaja din fata Hotelului Europa. Un drum de acces din soseaua nationala permite o legatura directa a autoturismelor cu portul. Marina poate gazdui simultan 60 de ambarcatiuni, iar printre serviciile oferite sunt: inchiriere de veliere, lectii de scufundari, si de navigatie. In fiecare an in luna august aici se organizeaza Regata Marii Negre, un eveniment de interes pentru iubitorii de sporturi nautice. La aceasta intrecere participa mai multe veliere si se organizeaza in paralel si expozitii de ambarcatiuni de lux.

Debarcader Eforie Nord

Portul a primit distinctia internationala “Blue Flag”, in urma inscrierii Ana Yacht Club in programul international cu acelasi nume. Programul premiaza plajele si porturile de agrement pentru calitatea mediului inconjurator dupa urmatoarele criterii internationale: calitatea apei, educatie si informare privind mediul, managementul mediului, securitate si servicii.

Clientii beneficiaza de numeroase facilitati, cum ar fi: incinta securizata (paza permanenta 24 ore), terminal de alimentare cu carburanti, terminale de cheu pentru alimentare cu energie electrica si apa potabila, acces la dusuri/grupuri sanitare, asigura veghe permanenta si interventie in caz de nevoie pentru ambarcatiunile lansate la apa, loc de parcare, hot-spot wireless pentru accesul gratuit la internet al clientilor nostrii, seviciu statie radio, macara de serviciu fixa de 5 T, beach-bar, sezlonguri pentru relaxare si plaja gratuit, helipunct, un punct de politie de frontiera si Capitanie in regim de cooperare – pe baza unui protocol de functionare cu Autoritatile competente.

Informatii utile

Ne-am documentat pentru d-voastra si am reusit sa construim o sectiune cu informatii utile, dedicata celor mai importante repere din statiune. Speram sa va fie de folos pe durata sejurului d-voastra in Eforie Nord!

 • Spitalul Clinic de Recuperare: Aleea Speciala, Nr.1, Tel. 0241 / 74.10.92
 • Farmacie: MG Farm – Str. 23 August, Tel. 0241 / 74.26.75, Program non-stop
 • Farmacie: Alga Farm – In complex Steaua de Mare, Tel. 0241 / 74.31.44
 • Oficiu postal Nr. 163: Str. Republicii, Nr. 11, Tel. 0241 / 74.11.13, Program: Luni-Vineri, 08 – 20
 • Agentia de bilete CFR: Str. Garii, Nr. 1, Tel. 0241 / 61.79.30
 • Discoteca Acapulco: Str. Tudor Vladimirescu, Tel. 0241 / 74.11.91
 • Discoteca Pescarus: Str. Republicii, Nr. 29, Tel. 0241 / 74.17.62

Cai de acces

Indiferent de mijlocul de transport pe care il alegeti, va asiguram ca nu veti intampina probleme in a ajunge la Eforie Nord. Ne facem insa datoria si va enumeram in cele ce urmeaza principalele cai de acces in statiune:

 • Feroviara: Gara Eforie Nord, pe linia Bucuresti – Constanta – Mangalia
 • Rutiera: Autostrada Soarelui (A2), Bucuresti - Ciulnita - Agigea, apoi prin E87 spre Eforie Nord
 • Rutiera: DN 39 – E 87, de la Mangalia sau Constanta
 • Rutiera: E 60 spre Constanta, pe la Giurgeni – Vadul Oii
 • Rutiera: DN 3 de la Calarasi
 • Aeriana: Aeroportul International “Mihail Kogalniceanu”, Constanta